Stefano Vezzali fatüzelésen pörkölt kávékülönlegessége. Koffein kedvelőinek ajánljuk ezt műremeket! Magas koffein tartalma mellett, íze megdöbbentő, selymes lágy arabica kávéra emlékezet, ahogy egy jó hordó kihozza a borból a legjobbat, itt is ez történik, de úgy ahogy még biztosan nem kóstolta! Váncsodi József ajánlásával (kóstolásáról lásd: leírás)
8 990 Ft ÁFA-val (27%)
Mennyiség | Kedvezmény |
1 - 5 | - |
6 - 11 | 760 Ft |
12 + | 1 300 Ft |
.
espresso Perfetto Caffé Grande Italia Formica – fatüzelésen pörkölt szemes kávé (1kg-os kiszerelés)
A hihetetlen lágy íz, magas arabica tartalmat sejtet, pedig nem, kellemes csokis, kakaós ízek és magas koffein tartalom jellemzi.
Kóstolás, cupping
Kávébabok illat: finom gabonásság, étcsokoládé, dohány és likőrillat.
A kávé arányának kapcsán borzasztó nagy a várakozás, hogy vajon berúgja-e az ajtót, kétlábbalő! De nem!
Presszó: Vastag, bárányfelhőnyi crema, amely a cukrot süppedősen tartja, illatában kakaópor. A korty tejkaramella hangulatával indul, extrém selymes és telt, úgy érezzük, hogy kibéleli a szánkat. Ehhez visszafogott, lekerekedett sav asszisztál. A korty lassan fordul át egy telt, keserőmandulás ízbe, amelyben sóskaramell zöngéi jelennek meg. Ritkán tapasztalt, nagyon hosszú lecsengés, barátságos kesernyével.
Tejes ital: Harmonikus gabonás illat. Nagy, kakaós korty, amelyet karamellás csipkék rajzolnak körbe. Gyermekkorunk reggeli, holland kakaói zengedeznek fel emlékeinkbőlő A presszóban érzett bársonyosság a tejben is jól mőködik, az ital kerek, bársonyos jelleget kap. Nem vágyunk cukrot adni hozzá.
Kóstolás, cupping: Váncsodi József Oberon
23 éve kávézom rendszeresen, 19 éve forgalmazom is.
A robustától eljutottam a legfinomabb arabica kávékig, szerencsére megtehetem hogy minden nap akár 25 féle kávéból választhatok amikor megkívánom ezt az italt vagy inkább életérzést.
Azonban amint beérett a kincs, amit találtunk, sok minden megváltozott! A megszámlálhatatlan jó, ami történik, úgy tőnik az univerzum válasza, hogy jó úton járunk.
Februárban meglátogatott Osztrák üzlettársam ing. Johann Schlushe, fiával Patrikkal akit most vezet be a nemzetközi üzleti életbe. Két éve már, amikor először kóstolta ezt a kávét, akkor lepődött meg igazán, pedig több mint 30 éve foglalkozik minőségi kávékkal, olyan ő, aki érti és értékeli is az ízeket, ilyet azonban még soha nem tapasztalt, kávéban soha még nem létező ízorgia vette le a lábáról, ezért azonnal elhatározta, amint eljön az ideje, megismerteti ezt a csodát mindenkivel aki keresi kutatja a prémium kávézókat, kávéforgalmazókat és pörkölőket, hogy megtalálja a saját szent grálját, a kedvenc kávéját, amelyre igazán büszke lehet, mint szülő boldog gyermekére.
Itthon a tavasz még próbálgatta szárnyait márciusban, amikor elindultam Olaszországba, a Modenához tartozó Vignola városkába, amelyet a Fiume Panaro folyó választ el a pörkölőnek otthont adó Formica településtől. Városi léptékkel apró, akár egy gyöngyszem, amely rejtve marad a szem elől, ameddig a titkok tudója rá nem talál.
Legújabb büszkeségeink megálmodója Stefano Vezzali és az ő szentélye, a pörkölő üzem, ahol részese lehettem, a csoda megszületésének. Az üzem amely helyet ad többek között Marcello Maistroianni egyik kedvenc Jaguárjának. Köszönöm az életre szóló csodálatos élményt, amit kaptam, látni a jó értelemben vett megszállott alkotót, ahogy az igazán ősi, fatüzeléses technológiát a legjobb termőterületek legkiválóbb válogatott kávéival vegyíti amelyet átitat a legbelülről sugárzó hit és öröm, jót adni jó. Mindezt olyan volt látni, mint az önfeledten játszó gyermeket a kedvenc játékával, aki teljes odaadással, örömmel és boldogságban merül el saját tökéletes világában. Akinek ez jelenti az élet értelmét. Alkotni valamit, ami igazi, egyedi, amely minden mércével mérve is tökéletes.
Az 50-be lépve aktuálisabb, mint valaha a jó tanács, mely szerint maradj gyermek, őrizd meg azt az állapotot lelkedben, amit úgy vélem akkor kezdtem a legjobban megközelíteni, amikor 20 évvel ezelőtt megismerkedtem Erikával, feleségemmel ő és nyilvánvalóan nem tökéletesen, sokat hibázva, de igyekeztem a szívemre hallgatni, amikor pedig nem sikerült, akkor is neki lett igaza (szívemnek, Erának). Együtt követjük szívünket és álmainkat, mert így vagyunk a legjobbak. Ennek is köszönhető elsőszülött termékünk az espresso Perfetto megújulása. Ez a név mindig is úgy éreztem, kötelez, most pedig eljött az ideje, hogy megmutassuk, mi van legbelül. Petrovits Gábor
Kóstoljátok meg a Caffé Grande Italia Pécs kávézónkban, vagy otthon saját készüléketeken.
Hamarosan igényes vendéglátó egységekben is megtalálható lesz.