Stefano Vezzali fatüzelésen pörkölt kávékülönlegessége. Az egyensúly kedvelőinek ajánljuk ezt mőremeket! Közepes koffein tartalma mellett, íze selymes lágy inkább arabica kávéra emlékezet, ahogy egy jó hordó kihozza a borból a legjobbat, itt is ez történik, de úgy ahogy még biztosan nem kóstolta!
50% arabica
10 990 Ft ÁFA-val (27%)
Mennyiség | Kedvezmény |
1 - 5 | - |
6 - 11 | 490 Ft |
12 + | 990 Ft |
.
Vignola szemes kávé, fatüzelésen pörkölt, 50% arabica-tartalommal.
espresso Perfetto Caffé Grande Italia Ottocento – fatüzelésen pörkölt szemes kávé (1kg-os kiszerelés)
Az egyensúly itt tökéletes, HI – FI nyelven minden potméter középen, mégis meglepően jól szól!
23 éve kávézom rendszeresen, 19 éve forgalmazom is.
A robustától eljutottam a legfinomabb arabica kávékig, szerencsére megtehetem hogy minden nap akár 25 féle kávéból választhatok amikor megkívánom ezt az italt vagy inkább életérzést.
Azonban amint beérett a kincs, amit találtunk, sok minden megváltozott! A megszámlálhatatlan jó, ami történik, úgy tőnik az univerzum válasza, hogy jó úton járunk.
Februárban meglátogatott Osztrák üzlettársam ing. Johann Schlushe, fiával Patrikkal akit most vezet be a nemzetközi üzleti életbe. Két éve már, amikor először kóstolta ezt a kávét, akkor lepődött meg igazán, pedig több mint 30 éve foglalkozik minőségi kávékkal, olyan ő, aki érti és értékeli is az ízeket, ilyet azonban még soha nem tapasztalt, kávéban soha még nem létező ízorgia vette le a lábáról, ezért azonnal elhatározta, amint eljön az ideje, megismerteti ezt a csodát mindenkivel aki keresi kutatja a prémium kávézókat, kávéforgalmazókat és pörkölőket, hogy megtalálja a saját szent grálját, a kedvenc kávéját, amelyre igazán büszke lehet, mint szülő boldog gyermekére.
Itthon a tavasz még próbálgatta szárnyait márciusban, amikor elindultam Olaszországba, a Modenához tartozó Vignola városkába, amelyet a Fiume Panaro folyó választ el a pörkölőnek otthont adó Formica településtől. Városi léptékkel apró, akár egy gyöngyszem, amely rejtve marad a szem elől, ameddig a titkok tudója rá nem talál.
Legújabb büszkeségeink megálmodója Stefano Vezzali és az ő szentélye, a pörkölő üzem, ahol részese lehettem, a csoda megszületésének. Köszönöm az életre szóló csodálatos élményt, amit kaptam, látni a jó értelemben vett megszállott alkotót, ahogy az igazán ősi, fatüzeléses technológiát a legjobb termőterületek legkiválóbb válogatott kávéival vegyíti amelyet átitat a legbelülről sugárzó hit és öröm, jót adni jó. Mindezt olyan volt látni, mint az önfeledten játszó gyermeket a kedvenc játékával, aki teljes odaadással, örömmel és boldogságban merül el saját tökéletes világában. Akinek ez jelenti az élet értelmét. Alkotni valamit, ami igazi, egyedi, amely minden mércével mérve is tökéletes.
Ennyire közel az 50-hez az A oldal legvégén, a mondás, a jó tanács, mely szerint maradj gyermek, őrizd meg azt az állapotot lelkedben, amit úgy vélem akkor kezdtem a legjobban megközelíteni, amikor 20 évvel ezelőtt megismerkedtem Erikával, feleségemmel ő és nyilvánvalóan nem tökéletesen, sokat hibázva, de igyekeztem a szívemre hallgatni, amikor pedig nem sikerült, akkor is neki lett igaza (szívemnek, Erának). Együtt követjük szívünket és álmainkat, mert így vagyunk a legjobbak. Ennek is köszönhető elsőszülött termékünk az espresso Perfetto megújulása. Ez a név mindig is úgy éreztem, kötelez, most pedig eljött az ideje, hogy megmutassuk, mi van legbelül. Petrovits Gábor
Kóstoljátok meg a Caffé Grande Italia Pécs kávézónkban, vagy otthon saját készüléketeken.
Hamarosan igényes vendéglátó egységekben is megtalálható lesz.
Kóstolás, cupping
Kávébabok illat: Finom gabonásságát friss szénaillat lengi körül.
Presszó: Egységes, szép crema, a cukrot süppedősen tartja. Enyhe sósság keveredik kakaóbab illatával nyomban a korty elején, majd közepesen intenzív savasság jelentkezik, amit egyre erősödő, finom kesernyésség kísér. Szép, kerek korty, hosszú, élvezetes lecsengéssel. A kevéske cukor, amivel kipróbáljuk, nem erősíti az élményt, nem is érezzük szükségét.
Tejes ital: Intenzív, hosszúra nyúló keserő-mandula íz, amelyet egy meglepő és elég markáns él fog közre. Az él kapcsán egy kis cukrot adunk hozzá, amelytől egy tökéletesen kerek, karamell íző kortyot kapunk, végül egy lágyan lebegő kesernye jelenik meg nyelvünkön.
Kóstolás, cupping: Váncsodi József Oberon