VTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM Slideshow

Barista képzés a Caffé Grande Italia Pécs top 10 kávézóban

Nyomtatás

 

Minőségi Barista oktatás, A Minden Ami Kávé Kft. bővíti oktatói kapacitását egy teljesen új oktatóteremmel, rutinos oktatókkal és komplett képzési programmal. Pécsett a Mártírok útja 48. szám alatt.

 

És értem ezalatt azokat, akik intenzíven érdeklődnek a kávé iránt, de nem kívánnak ezzel hivatásszerűen foglalkozni, illetve a vendéglátásban dolgozókat, vagy azokat, akik azt tervezik, hogy hivatásos baristává válnak.

végzett barista

 

Alapvetően 3 tanfolyam kategória és 3 új modul szerepel kínálatukban

 HOME

Az első tanfolyam célcsoportja a hobbisták, akik a kávé iránt intenzíven érdeklődnek. A számukra tervezett tanfolyam egynapos, kifejezetten az otthoni kávé készítéshez szükséges tudást adja. Egyrészt elméleti tudást is, de a hangsúly inkább a gyakorlaton van. Eszpresszó készítés, daráló beállítás, tamperelés, tejhab készítés, tejes italok készítése. Nem a sebességre optimalizálva, amire a vendéglátásban szükség van, hanem a minőségre, a legjobb elérhető eredményre fókuszálva. Lehetőség van különböző kávéfajták, darálók, igen komoly géppark használatára a betanuláshoz, vagy akár saját, otthoni presszógépét is elhozhatja a jelentkező. Továbbá minden hasznos és prémium kategóriás kiegészítő igénybe vehető a tanfolyam alatt (pl. tamperek, VST kosarak, Motta kiöntők). A karbantartási alap tudnivalók is szerepelnek a tematikában. 

 

DSC_4968

BASIC

A következő tanfolyam, melynek neve “BASIC“, már inkább vendéglátásban dolgozóknak szól. Itt már csak profi nagy gépen szabad és kell tanulni. Az új oktatóterem gépeit még nem láttam, de a Profimat-nál mindig igényességre törekedtek ezen a téren, ezért egészen biztos vagyok benne, hogy itt is szuper gépek lesznek, amiken élmény dolgozni.  A vendéglátásban fontos a végrehajtási idő is, ezért a mozdulatok ennek megfelelően optimalizálva kerülnek betanításra. Az egynapos tanfolyam alatt az alap barista tudás kerül átadásra, mely felöleli a szűkített elméleti anyagot, presszó készítésének folyamatát, daráló beállítást, tejhab és tejes italok készítését. A 3 napos tanfolyamhoz képest természetesen intenzívebb, kevesebb pihenővel és tényleg a lényegre fókuszálva. Így ez a képzés azoknak lehet előnyös, akik kevesebb idővel rendelkeznek, vagy szűkebbek az anyagi lehetőségeik, mégis meg szeretnék tanulni a kávé készítés alap fogásait és azzal dolgozni kívánnak.

DSC_5915

PROFI

A harmadik tanfolyam a legprofibb, már 3 napos, de szükség is van hozzá ennyi időre. A “PROFI” névre hallgat. Azok kedvéért került fel a palettára, akik mélyebb ismereteket, nagyobb rálátást szeretnének, vagy kifejezetten kávés területen kívánnak munkát vállalni. A képzés minden pontja részletesebb ezen a tanfolyami változaton. Több idő áll rendelkezésre a fogások elsajátítására és gyakorlásra is. Ezen kívül alap Latte Art és tej alapú koktélok készítését is megtanulhatják a hallgatók, amiről a másik két modulban biztosan nem esik szó. Én magam ezen a változaton vettem részt, nagyon sok hasznos ismerettel tértem haza. Bár ára elsőre borsosnak tűnhet, a hasznos átadott tudás, a felhasznált alapanyagok minőségének és mennyiségének tükrében egyáltalán nem az.

A Basic és Profi tanfolyam végén -sikeres vizsga ellenében- oklevelet is kapnak a hallgatók. További részletekért ajánlott felkeresni a webáruházukat, mert ott egyéb kiegészítő információk is szerepelnek, amiket itt nem közöltem. Telefonos elérhetőség és időpont-egyeztetés: Petrovits Gábor: +36 30 901 8000.      

A modulok 1 napos képzések, amelyek a Barista feladatokat 1-1 külön modulként kezeli, ezáltal az oktatási folyamat megbontható lesz. 

Az 1. Modul a kávékészítés modul, mely a helyes espresso készítést veszi át, lépésről lépésre, gyakorlati elasajátításra helyezve a hangsúlyt valamint az ehhez kapcsolódó őrlő beállítás elsajátítása, espresso sztenderd fogalma, helyes kivonatolás, espresso mennyiségek, gyakorlati elsajátítás, szemes kávé kezelése, kávégép napi karbantartás, tisztítás fontossága és gyakorlása, napi első kávé ízhiba nélkül, vízkezelési ismeretek.

A 2. Modul a latte vagy tej modul, ezt az első modult már elvégzettek sajátíthatják el. A tejről amit tudni kell, hogy a legjobb és a célnak, italnak megfelelő tejhabot vagy tejkrémet tudjuk elkészíteni, gyorsan és mindig pontosan olyat, mint amilyet szeretnénk.

Profimat Barista Coffe School Dadan DSC_5912  DSC_5961

 Forrás: www.olaszpresszo.hu

Barista iskolánkról

Képzés
Képzés2
Képzés3
Képzés4
Képzés5
Képzés6
Képzés7
Képzés8
Képzés9
Képzés10

TérképElérhetőségek

CAFFÉ GRANDE ITALIA

Kávézó & kávé & kávégép szaküzlet

 

Minden Ami Kávé Kft.

7623 Pécs, Mártírok útja 48. 

Webáruház: +36 20 917 9021
Viszonteladó partnerek részére: +36 30 901 8000
Bemutatóterem: +36 72/232 419
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 9:00-17:00

email: mindenamikave@gmail.com

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK/ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

VISSZATÉRÍTÉSI SZABÁLYOK

Weboldalunkon olyan szöveg fájlokat, vagyis cookie - fájlokat használunk, melyek a felhasználók számítógépén kerülnek eltárolásra, weboldal látogatásával kapcsolatos adatokat tartalmaznak. Ide tartoznak különösen a földrajzi hely adatai, melyek a felhasználónál kerülnek elmentésre és egy ideiglenes hardver szintű besorolást tesznek lehetővé. A használat befejezése után a személyes adatok törlésre kerülnek, amennyiben azok a szolgáltatás nyújtásához már nem szükségesek. Az Ön személyes adatainak védelme számunkra kiemelt fontosságú. A weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes jellegű adatokat harmadik fél számára nem továbbítjuk, kivéve, ha ez a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen (pl. futárszolgálat).

Az Önről tárolt személyes adatokról jogában áll bármikor felvilágosítást kérni és korábbi esetleges beleegyezését a tároláshoz és feldolgozáshoz visszavonni az alábbi elérhetőségeinken: