VTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM SlideshowVTEM Slideshow

LaPiccola Cecilia, POD-ból jeles

Nyomtatás

 

IGP0013v2

Külcsín

Full inox, nagyon tetszetős házat kapott (fotózni nem volt könnyű), gasztro mivolta miatt nagyobb méretű, mint egy háztartási gép, de nem nevezném óriásnak.

lapiccola cecilia

 

Aki a kávét úgy szereti, mint én, ekkora méretet még otthonában is elvisel. A konyha dísze lehet. Én a nappalimban helyeztem el, mindenki csodájára járt, aki azóta előfordult a lakásomban. Egy étteremben, vagy vendéglátó helyen nem okozhat gondot az elhelyezése. (Konkrét adatok a kézikönyvből: 34x44x46 cm, 19kg, 2250W.)

 

lapiccola cecilia

Cecilia az Astoria mellett. A gép keskenyebb, de magasabb. Kényelmesen elfér a kis asztalon.

 

A nálam járt példány nem köthető vízhálózatra (ismét hasznos otthon …), de jókora víztartálya van, az 5L-es kanna ozmózissal előkészített vizet szépen benyelte induláskor, itthoni körülmények között ez egy darabig elég lesz. Vendéglátó helyen pedig azt gondolom, hogy legyen ez a probléma: gyakran kell tölteni …. A víztartály oldalt vehető ki, és az oldalán található a bekapcsoló gomb is.

 

lapiccola cecilia power switch

A bekapcsoló gomb, háttérben a víztartály nyílásával.

 

A fenti fotó egy kis magyarázatra szorul. A bekapcsoló gomb felett is található egy fekete gomb, amivel a csészemelegítő fűtését lehet kapcsolni. 20W, vendéglátó helyen bekapcsolva lehet tartani éjszakára, így már reggel, nyitáskor minden csésze meleg lesz. Egyszerűen zseniális!

A kávé részt bekapcsolva a gép igen hamar (talán 5 percen belül) felmelegszik, legalábbis ekkor alszik el először a termosztát lámpája. Én 15 percet szoktam várni csapolás előtt, de ha átengedünk forró vizet a fejen, tulajdonképpen már ekkor is használható. (Azért jót tesz a 15 perc melegedési idő.)

 

lapiccola cecilia controls

 

Kezelőszervek

A kezelőszervekkel nagyrészt elégedett voltam. Rövid és hosszú kávé gombok, amik nem időre, hanem átfolyt ml-re működnek, de még egyszer megnyomva bármikor megállítható a csapolás. Illetve a harmadik gomb segítségével lehet a kétféle kávé programján változtatni.

Középen egy nagyméretű műszer a gőz kazán nyomásának ellenőrzésére. Felette két visszajelző lámpa, balra a gőz, jobbra a kávé fűtéséről. Bal oldalon két csap, egyik a gőz, másik a “teavíz” számára. (A két csap gombja kicsit közel van egymáshoz, szívesebben látnék itt egy kis távolságot, a gőzrész bekapcsolóját tehették volna a két csap tekerője közé és meg is oldódna a probléma.) A csapoktól jobbra található a gőz kazánjának bekapcsolója, ha nem gőzölünk, nem kell felfűteni. Ez otthoni felhasználóknak megint egy jópont!

A gőzkar a mai igényeknek megfelelően minden irányban állítható, gőzteljesítménye pedig egyszerűen lehengerlő, rohadt jó tejhabot készítettem vele.

 

Csapolás

Összességében azt gondolom, nagyon jól átgondolt szerkezet, látszik, hogy komoly mérnöki munka van mögötte és minden felhasználói igényt figyelembe vettek a tervezésnél, hogy egy olyan gép születhessen, ami bárhol megállja a helyét. Mint mondtam: “el tudnám képzelni hosszú távon is, itthon”. Pár gép járt már nálam, de ez az egyik legjobb, mind közül. POD-os gépek közül pedig A legjobb, amihez volt szerencsém.

Nézzünk egy csapolást, a fotó magáért beszél, nem is fűzök hozzá magyarázatot:

 

lapiccola cecilia csapolás

 

Brutálisan jó crema. Igen, robusta-s kávé, de akkor is. Olyat csinált, ami nagyon közel van az őrölt kávéból, karos gépen készítetthez. (Ijesztően közel.)

 

lapiccola cecilia crema

 

A crema textúrája is megvan. Nem esnék kétségbe, ha holnaptól ezt “kellene” innom. És mindezt úgy, hogy nem is kell hozzá különösebb szakértelem. Bekapcs, POD betesz, gomb megnyom, bingó. (Azért rá is vonatkoznak azok az ajánlásaim, amit a POD-os gépekről írtam ITT.)

A gépet a Profimat Magyaroszág Kft-től kaptam kölcsön, webáruházukban most is megtalálható. Beszélgettem a forgalmazóval a gépről, aki szerint a Cecilia a vendéglátósok kedvelt gépe, de irodákba, a dolgozók kávé igényének kielégítésére is tökéletes választás lehet és akár kihelyezéssel is működik. (Ebben az esetben a szerződésben foglalt havi kávé mennyiséget kell rendelni, de a részletekkel kapcsolatban inkább a forgalmazót kell keresni.) A géppel kapcsolatban kapott visszajelzéseik mindenesetre nagyon jók (és az én tapasztalataim is).

 Forrás: www.olaszpresszo.hu

Barista iskolánkról

Képzés
Képzés2
Képzés3
Képzés4
Képzés5
Képzés6
Képzés7
Képzés8
Képzés9
Képzés10

TérképElérhetőségek

CAFFÉ GRANDE ITALIA

Kávézó & kávé & kávégép szaküzlet

 

Minden Ami Kávé Kft.

7623 Pécs, Mártírok útja 48. 

Webáruház: +36 20 917 9021
Viszonteladó partnerek részére: +36 30 901 8000
Bemutatóterem: +36 72/232 419
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 9:00-17:00

email: mindenamikave@gmail.com

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK/ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

VISSZATÉRÍTÉSI SZABÁLYOK

Weboldalunkon olyan szöveg fájlokat, vagyis cookie - fájlokat használunk, melyek a felhasználók számítógépén kerülnek eltárolásra, weboldal látogatásával kapcsolatos adatokat tartalmaznak. Ide tartoznak különösen a földrajzi hely adatai, melyek a felhasználónál kerülnek elmentésre és egy ideiglenes hardver szintű besorolást tesznek lehetővé. A használat befejezése után a személyes adatok törlésre kerülnek, amennyiben azok a szolgáltatás nyújtásához már nem szükségesek. Az Ön személyes adatainak védelme számunkra kiemelt fontosságú. A weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes jellegű adatokat harmadik fél számára nem továbbítjuk, kivéve, ha ez a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen (pl. futárszolgálat).

Az Önről tárolt személyes adatokról jogában áll bármikor felvilágosítást kérni és korábbi esetleges beleegyezését a tároláshoz és feldolgozáshoz visszavonni az alábbi elérhetőségeinken: